Elkapkodták a miniszterelnök feleségének ingyen vihető rózsáit

Megosztás

Egy nap alatt elkapkodták Lévai Anikó, a miniszterelnök feleségének felajánlásaként a Nagykörűbe érkezett 1500 tő rózsát. A növények kiosztását kétnaposra tervezték, de már szombaton elfogytak.

A legutóbbi Körűi piacon elnevezésű rendezvényen a látogatók sokaságában üdvözölhették a “Magyar Konyha” című gasztronómiai magazin teljes szerkesztőségét.

A vendéglátók nagy örömére – a szerkesztőbizottság elnökeként – a piac immár visszatérő vendége volt Lévai Anikó asszony Orbán Viktor miniszterelnök felesége is. A nagyszerűen sikerült napról és a “körűi piac”-ról következő számában beszámol a magazin is.

Lévai Anikó asszony szervezésében a látogatás folyományaként a napokban közel 1500 elültetésre váró rózsatő érkezett a faluba, amelyből mindenki részesülhetett.

A tervek szerint szombaton és vasárnap a régi piactéren várták volna az igénylőket. Egy család 5 tő rózsát vihetett el. A rózsatöveket adományként kapták a falu szépítésére, tehát azokhoz térítésmentesen juthattak a nagykörűiek.

A várták volna kifejezés nem véletlen, mivel a nagy érdeklődésre tekintettel már szombaton elfogytak a rózsatövek. Ugyanis a vártnál is nagyobb érdeklődéssel kezdődött szombaton reggel a rózsatövek osztása. Sokan mentek és vitték az elsősorban a falu utcáira szánt virágokat, amikből természetesen az önkormányzatnak is jutott a közterületekre.

A szervezők aztán szombat délben már azt közölték, hogy örömmel, egyben sajnálattal adnak hírt arról, hogy az összes felajánlott, elvihető rózsatő gazdára talált.

Három autóval hordták házhoz önkéntesek a rózsatöveket azoknak, akik nem tudták azokat hazavinni.

Három autóval hordták házhoz önkéntesek a rózsatöveket azoknak, akik nem tudták azokat hazavinni.

Nyitóképünkön Lévai Anikó (középen) a nagykörűi piacon.

Forrás: Nagykörűi Virágzástól Befőzésig Turisztikai Egyesület Facebook

Kapcsolódó cikkek